Intresseanmälan Digital Krasch Kurs

Vi kontakter dig inom kort!

Bygga varumärke?! Inspiration för dig som vill bygga ditt eget VARUMÄRKE!

Börja med att läsa Tom Peters Brand You 50. En riktig energikick!

Tom Peters är kanske mest känd för sina böcker ”In Search of Excellence” och ”A Passion for Excellence”. Men i de mindre och snabblästa böckerna i 50lists serien finns en hel del matnyttigt för de nya entreprenörerna som vill bygga sitt eget Varumärke.

Noterbart är att just Brand You 50 publicerades 1999, dvs för nästa 20 år sedan, och den information som vi hittar i Brand you 50 är överväldigande med tanke på att mycket av det Peter förespråkade endast var i sin linda eller kanske inte ens påtänkt då…. Internet, email, hemsidor, Facebook, LinkedIn, mm. men för att bygga varumärke är det i allra högsta grad relevant idag!

Bland de 50 punkterna i boken finns t.ex. text om:

  1. Coping rests on your shoulders. Forget ”They”. This is Your life. Period!
  2. Getting started now: ….. create your own Yellow Pages ad for you! (LINKEDIN)
  3. Forget ”tasks”. The new Brand You currency: WOW Projects!
  4. ”Inc.” yourself. Mindset. I AM A COMPANY!
  5. You are your Rollodex: BRAND YOU IS A TEAM SPORT.

Osv. osv…… WOW!

Om vi översätter punkterna så hittar vi lätt LinkedIn, BRAND YOU! Det moderna Yellow Pages för entreprenörer. Nätverkande, nätverkande, nätverkande, helt avgörande för framgången! Speciellt för den lilla entreprenören. Om du inte har 500 kontakter på LinkedIn idag, ÖKA TEMPOT!!!

Allt fler ser möjligheter i att starta eget, och vågar ta klivet, inte minst för att kanalerna till affärer är tillgängliga på ett helt annat sätt än vad de var 1999. Men Peter förutsåg vart hän det skulle barka, och han fick rätt, i mycket. Jag tror att det blir allt fler som kör egen låda, inte minst för friheten, men också för att det finns så många att ha lösa förbindelser med, hoppa i och ur team, eller var själv, flera team, spännande team, osv…

Tom Peters

Tom Peters beskrev redan 1999 hur framtiden skulle innehålla allt fler egna WOW företagare som med det egna coola varumärket som plattform skapar sig löpande intäkter och en bred kundbas. Vi verkar vara där nu! En del arbetar till och med gränslöst från någon ö eller båt, från skidbacken, eller var helst det finns internet, med det de valt att FOKUSER på.

I den lättlästa miniboken får du handgripliga tips om hur du bygger upp ett starkt eget tydligt varumärke, tips om 50 sätt att VERKLIGEN bli ditt eget varumärke och 50 aktiviteter du borde göra för att ditt eget varumärke SKA BLI PÅ RIKTIGT!! Se mer om Brand You 50, Tom Peters

Michael Goldhaber, writing in Wired, said, ”If there is nothing very special about your work, no matter how hard you apply yourself you won’t get noticed and that increasingly means you won’t get paid much either. In times past you could be obscure yet secure — now that’s much harder.”

”Again: the white collar job as now configured is doomed. Soon. (”Downsizing” in the nineties will look like small change.) So what’s the trick? There’s only one: distinction. Or as we call it, turning yourself into a brand.”

Genom 50 VÄSENTLIGA punkter visar Tom Peters hur DU kan bli ”committed to your craft, choose the right projects, how to improve networking, why you need to think fun is cool, and why it’s important to piss some people off. He will enable you to turn yourself into an important and distinctive commodity. In short, he will show you how to turn yourself into . . . Brand You”.

I takt med att allt fler ser möjligheterna med ”att driva eget”, skapas nya förutsättningar för samarbetsformer som ger stora grader av härlig frihet för den som väljer den vägen, men också ett allt större sexigt ansvar för relevant leverans och inte bara sitta av tiden i en grå trist anställning där man bara längtar efter att få åka hem från jobbet.

ALLA som kan driva WOW projekt borde driva eget!!

Värdesätt din kunskap i allt högre grad, och sälja sin kompetens till marknaden, och inte vara rädd för en ”paus” mellan uppdrag, däremot är det viktigt att snabbt ha koll på kassan!!

Det egna ANSVARET och DRIVKRAFTEN är det som skiljer de som vill något mer, de som startar eget, och de som blir kvar i den minimerande löntagarrollen för att förtvina i sitt elände och arbeta vidare mot den numera icke existerande pensionen….

Framgång räknas inte bara i reda pengar utan, också i det enkla faktum att man kan välja sina arbetstider, välja sina arbetskamrater, resa bort när man vill, osv. Dessa frihetsgrader ett gigantiskt värde för många, speciellt för coola häftiga drivna företagare runt jorden. Visst, lite läskigt är det att släppa sargen och ge sig ut med bambiben på isen, men värt varje minut, garanterat!

En viktig nyans i det hela är att många entreprenörer ser inte sin intäktskälla som ett arbete utan som en hobby som de kan leva av. Notera det, och då förstår vi lättare varför de är så engagerade…. Vi räknar inte timmar, vi räknar antal WOW Projekt!

Bygga varumärke

Arbetet med att bygga ett eget coolt varumärke är betydligt lättare och roligare idag med den digitala plattformen som finns där lätt tillgänglig. Med en minimal marknadsbudget kan du nå ut till din potentiella kundkrets. De sociala plattformarna i form av LinkedInFacebookTwitterInstagram, m.fl. är i princip gratis. Är du dessutom generös med ditt eget nätverk till nya kontakter får du troligen tillbaka det från dessa inom kort.

Med den fina ”long tail” mekanismen i cyber space når du lätt din målgrupp bara du är aktiv, i HELA VÄRLDEN! Kör på svenska om du tycker det är lättast, det finns svenskar i hela världen, de köper gärna av någon som kan samma språk.

Som i all annan business, det är du själv som kan motivera dig bäst! Ingen annan kan göra det, om du inte gillar det du håller på med, gör något annat! Läs gärna ”Myten om Moroten” om du tvekar!

CASHFLOW:

När du startar eget finns det bara ett nyckeltal att hålla koll på, CASHFLOW! Ser den ok ut är DU ok!

For the record, att driva eget är en livsstil. Verkligen inte ett 8-5 jobb, visst du gör 14 timmars dagar, men var ärlig mot dig själv, i dessa 14 timmar kommer du att träffa polare, dricka kaffe, ringa mamma, läsa någon kul artikel, åka taxi, och såklart ägna timmar åt allmänt skräp på internet. MEN tänk hela tiden på hur du kan göra business, så är allt coolt! Men det är en livsstil, så timmarna saknar betydelse, en hobby helt enkelt!

Läs boken, beställ på Amazon, om du inte har råd att köpa den skicka ett email och berätta varför just du behöver den så får du en av mig så länge lagret räcker!

 

Arne Olafsson: Nyfiken doer med bred erfarenhet inom alla aspekter av ledning, digitala strategier, SEO, organisation, försäljning, rekrytering, produktion och kundhantering. Intresserad av tidiga stadier av uppstart samt mogna företag. Erfarenhet från ett brett spektrum av organisationer och affärssegment i alla stadier av företagens livscykler. Stort digitalt fokus sammanflätat med klassisk affärsutveckling.

Specialiteter: Turn arounds, digitala strategier, försäljningsstrategier för snabb tillväxt, förändringsledning, ledarskap, effektivitet, rekryteringsstrategier och handlingsåtgärder.

Kontakt: arne@olafsson.se eller +46 (0) 701825532